A Facebook szuperfegyvere, az Instagram – mely az USA-ban nagyjából az egyetlen valóban jelentős ellenfele a Snapchatnek – ismét tett néhány lépést azért, hogy megállítsa a Snapchat megállíthatatlannak tűnő növekedését. A mai napon két fontos frissítés érkezett – az élő videó (amit már korábban bejelentettek) és az eltűnő fotók és videók a személyes és csoportos Instagram Direct-beszélgetésekben.

instagram-live-direct-message-update

Instagram Live

Az élő videóközvetítéseket biztosító Instagram Live a következő hetekben lesz elérhető világszerte a felhasználók között. Az élő tartalmakat csak élőben lehet megtekinteni (duh…), a közvetítés végén – a Facebookkal ellentétben – a videók eltűnnek az éterben.

instagram-live-01

A közvetítéshez a főmenüből majd csupán jobbra kell húznunk a képernyőt, majd rámenni a „Start Live Video” feliratra. A közvetítés max egy óra hosszú lehet, a közben érkező kommenteket le lehet tiltani, de ki is lehet emelni egyet-egyet, hogy mindenki lássa milyen klasszakat írnak az ismerőseink.

instagram-live-02

Az élő közvetítéseket a Stories sávban láthatjuk, egy nagy Live felirattal a közvetítőt felhasználó profilképével.

instagram-live-03A kontentek az Explore fülön is megjelennek, vagyis jó lesz vigyázni, éppen mit is mutatunk meg a nagyvilágnak (itt kérdés is, hogy az Instagram valóban felkészült-e a felhasználókra, mert nem mindenki azt fogja mutogatni az Explore tabon, hogy hogyan eszik szendvicset…).

instagram-live-04

A legnépszerűbb közvetítéseket a Top Live fülön láthatjuk majd.

instagram-live-05

Az új funkcióról szóló videót itt nézheted meg – készülj, majdnem annyira giccses lett, mint a Facebook Live kampányának érthetetlen reklámfilmjei.

Önmegsemmisítő üzenetek a Direct Message-ben

Ám ez nem minden! Van még más is az Instagram tarsolyában – ezek pedig az önmegsemmisítő képek és videók a Direct Message-ek között. Az Instagram beszélgetőfelületét havonta 300 millió felhasználó veszi igénybe, sokan csoportokban, vagyis itt volt az ideje, kicsit ezt a funkciót is felrázni. A képekre firkálhatunk is.

instagram-direct-message-update-01

Igen, ez megint a Snapchat tökéletes lemásolása. Bár már megjelent  a Messengeren is.

instagram-direct-message-update-02

Az üzenetek küldése mostantól egyszerűbb lesz, a kameránál csupán jobbra kell lapoznunk és máris küldhetjük privát üzenetként a fotót egy vagy több embernek. Miután az ismerősök megnézték a tartalmat, az eltűnik – ám újra lejátszható, erről viszont értesítést kap a küldő.

instagram-direct-message-update-03

A legfontosabb kérdésre, vagyis hogy a screenshot készítéséről érkezik-e figyelmeztetés, egyelőre nincs információ. A privátra állított profilokról csak ismerőseinknek tudunk küldeni önmegsemmisítő tartalmat.

instagram-direct-message-update-04

Az ilyen jellegű üzeneteket a menüben a jobb felső sarokban található repülő jelzi. Ezt megnyitva láthatjuk az eltűnő üzeneteket, a kék karikákra kattintva pedig meg is tekinthetjük őket. A csoportos bezsélgetésekben mindenki reakcióját láthatjuk és azt is, hogy ki nézte meg a tartalmat. Válaszolni a megtekintés után már elhalványult profilfotókra kattinva lehet.

instagram-direct-message-update-05

Az önmegsemmisítő üzenetekről szóló videót itt nézheted meg. Vigyázz, mert nagyon-nagyon rossz lesz.

Forrás: Instagram Blog