Az Instagram megerősítette, hogy már tesztelik azt a funkciót, amivel a Stories-t ezentúl posztolhatjuk a WhatsApp és a WhatsApp Status felületeken is. Már csak idő kérdése volt, hogy mikor vonja be a Facebook az egyik legnépszerűbb chat alkalmazást a játékba.

A közösségi platform megerősítette, hogy szeretnének új megoldásokkal kísérletezni, hogy bármikor megoszthassuk a legjobb pillanatainkat a barátainkkal. Az új funkciót jelenleg egy nagyon szűk rétegen tesztelik, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy mikor vezetik be véglegesen. Annyi biztos, hogy a Facebook egyre határozottabb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az Instagram Stories megoszthatóbbá váljon, különösen WhatsApp-on keresztül. A Stories népszerűsége jelenleg is töretlen, de ezzel az újítással még nagyobb forgalmat lesz képes generálni ezeken a felületeken. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a Facebook-ot és a Messengert is kinőtte már, ezért nyitnak újabb platformok felé.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy ezzel a lépéssel a legnagyobb közösségi oldal arra ösztönzi a felhasználóit, hogy egyéb  Facebook tulajdonú appokon is több időt töltsenek.

A Facebook legújabb lépéséről itt számoltunk be:

A Facebook új megállapodásával még több zenét adhatunk a videóinkhoz

Az Instagram legújabb fejlesztéséről itt számoltunk be:

Érkeznek a „Recommended” posztok Instagramon

Forrás: TechCrunch