Korábban is lehetett tudni, hogy az Instagram konkrét lépéseket tervez tenni a platformon jelen lévő trollok és internetes zaklatók ellen, most pedig ezekről derültek ki érdekes részletek.

Az egyik módszer egy mesterséges intelligencia használata lesz, ami figyelmezteti a felhasználókat, ha olyasmit kommentelnek egy poszt alá, ami túl negatívnak vagy bántónak hathat. Ezen kívül a saját tartalmak megosztásakor több hatalmat kapnak a megosztók afelett, hogy ki és ki nem kommentelhet azok alá.

A változtatásokat a cég vezérigazgatója, Adam Mosseri jelentette be egy blogposztban nemrég. Mint írja, az Instagram nem tudja megakadályozni teljesen ezt a problémát, csupán több módszert adhat a felhasználóknak, hogy harcoljanak ellene.

Az első változtatás már el is kezdett megjelenni a platformon – ennek értelmében kommenteléskor az app megkérheti, hogy erősítsük meg a hozzászólási szándékunkat.

A másik fejlesztés a Facebookhoz hasonlóan lehetővé teszi az úgynevezett “árnyéktiltást,” illetve shadow bant. Ennek lényege, hogy a tiltólistára tett felhasználók kommentjeit más nem fogja látni, csak az, aki a hozzászólást írta – ezzel elkerülve a további konfrontációt a felhasználók között.

Forrás: 9to5 Mac