Rossz hír azon EU-ban lakóknak, akik szívesen kipróbálnák a Meta új Twitter-szerű Threads alkalmazását, hogy Adam Mosseri, az Instagram vezetője azt mondta, hogy valószínűleg „sok hónap” kell ahhoz, hogy az alkalmazás elérhető legyen a régióban.

A Threads az EU kivételével gyakorlatilag mindenhol elérhetővé vált, köszönhetően a digitális piacokról szóló törvényének (DMA) bővülő követelményeinek, amelynek célja, hogy megvédje a felhasználók magánéletét és szabályozza az adathasználatot, miközben mérsékli a technológia monopólium-típusú magatartását.

Ennek megfelelően a Metának várnia kell, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a Threads kipipálja az összes jelölőnégyzetet, miközben gondoskodik arról is, hogy az alkalmazás megfeleljen a frissített szabályozásban felvázolt összes többi elemnek.

Egyes EU-felhasználók találtak módot a jelenlegi korlátozások enyhítésére úgy, hogy VPN-en keresztül hozzáfértek a Threads szolgáltatáshoz, de a múlt héten a Meta véget vetett ennek is, és megszakította a VPN-felhasználók hozzáférését a régióban.

Ennek ellenére, még EU-s felhasználók nélkül is már 114 millió tagja van a Threadsnek, és továbbra is növekszik, annak ellenére, hogy a jelentések szerint az alkalmazás iránti elkötelezettség jelentősen csökkent a felpörgetett bevezetés óta.

Forrás: Social Media Today