Bár a világ egyébként is nehéz helyzetben van gazdaságilag, amiért már nem csak  mikroszkopikus vírust, hanem egy konkrét konténerhajót, az Ever Givent is lehet okolni. A 224 ezer tonnás hajó teljesen elzárta a Szuezi-csatornát, ami 46 év után a leghosszabb kényszerszünet elé néz, és ennek gazdasági hatásai azonnal érezhetővé váltak, hiába, hogy hétfőre sikerült valamennyire kiszabadítani, de még nem tudni, mikor indulhat újra a forgalom a csatornán. 

Ennek ellenére az interneten és a közösségi oldalakon úgy tűnik, mintha végre egy olyan hír szerepelne a világsajtóban, ami talán egy rövid időre feledteti, hogy éppen egy világjárvánnyal küzd az emberiség. Az Ever Given persze azonnal mémesedett, még külön oldal is készült, amivel bárhova el lehet helyezni a hajót, de ami most kifejezetten érdekes volt, hogy nem csak a szokásos módon. Legalább annyi mém született a helyzet abszurditásáról, hogy egy hajón áll vagy bukik a világgazdaság,  és arról, hogy mennyire hiányzott az embereknek, egy olyan hír, amit végre nagyon könnyű megérteni: beszorult egy hajó, a többi nem fér el, és ez rossz. 

Sokakat megnyugtatott a jelenség, hogy az önjelölt vírusszakértők legalább egy pár napra önjelölt hajózási szakértők lettek, akik szerint tök egyszerűen meg lehet oldani az ügyet. És már a Microsoft is ráfeküdt a témára, a Flight Simulatorban is megjelenik a hajó, sőt a szimulációs helyzetben a pilóta is szóvá teszi, hogy ott áll egy hajó, aminek nem kellene, majd az élethű videóban körberepülik a hajót. 

Forrás: Forbes