Daniela Piras, egy 24 éves lány, arra jött rá, hogy ő tulajdonképpen azokban a dolgokban kitartó, amiket ironikusan csinál. Ezért elkezdett ironikusan egészségesen élni. 

A TikTok tele van egészséges életmódról szóló videókkal, ahol az irigyelt lányok korán kelnek, hogy szépen megágyazhassanak, csinálnak egy egészséges reggelit, edzenek, aztán napközben is egészségesen élnek, esetleg még megosztanak néhány esti edzéstippet is. Piras arra jött rá, hogy ha ő komolyan elhatározza, hogy így fog élni, akkor egészen biztos, hogy hamar feladja, egyszerűen azért, mert túl komoly az egész. Ezért az egészhez úgy áll hozzá, mintha viccelne. Például a napi sétájához sokszor magára aggat egy hasitasit, hogy az egész komolytalan legyen. 

Egy hét után arra a következtetésre jutott, hogy az ironikus életmódváltás bejött neki, és úgy csinálja, hogy közben szórakozik. Egyre több fiatal csatlakozott hozzá, volt olyan, aki poénból elkezdett bejárni az óráira, más az egész edzőterembe járást vette inkább viccnek, és naponta vicceskedik az eszközökkel. 

Piras azt mondja, hogy igaz az a mondás, hogy “Fake it, till you make it!” azaz tettesd, amíg meg nem tudod csinálni, és szerinte pont ez történt velük is, bár ő inkább a “csináld ironikusan, amíg nem lesz őszinte” szellemiséget érzi ebben a helyzetben magáénak. 

Forrás: Mashable