A Las Vegasban zajló CES konferencia LG sajtótájékoztatóján Scott Ahn CTO az LG HomeChatről beszélt, amely egy virtuális asszisztens szolgáltatás. Ezzel a felhasználók lényegében SMS-t küldhetnek a különböző készülékeiknek, hogy parancsot adjanak ki vagy státuszfrissítéseket kapjanak. Egy rövid demó erejéig megmutatták, hogyan lehet üzenetet küldeni így a hűtőnek, hogy megtudják, mennyi sör van benne vagy miként lehet fotókat küldeni a TV-nek, hogy azok a nagy képernyőn is láthatóak legyenek – írja a TechCrunch.

lg-homechat

Az LG készülékekkel kialakított integráció nem vicc – némelyik még recepteket is ad neked, ha megkérdezed, hogyan kell elkészíteni bizonyos ételeket, és ha azt írod meg SMS-ben a mosogatógépnek „Mit csinálsz?”, információt kapsz a masinától arról, mennyi van még hátra a mosogatásból.

Egyelőre a gépekkel való „beszélgetés” csak a HomeChat alkalmazáson vagy a LINE üzenetküldő applikáción keresztül kivitelezhető. Utóbbi bevonása a projektbe nem meglepetés, hiszen regisztrált felhasználói bázisa 300 millió körül mozog és Akria Morikawa CEO nyilatkozott arról is, hogy reményeik szerint 500 millió felhasználó felé emelkednek 2014-ben.

lg-homechat-2