Khaby Lame mostanra már a TikTok legnépszerűbb tartalomgyártója. Videóival valószínűleg rengetegen találkoztak már, ő az a srác, jellegzetes arckifejezésével és kézmozdulatával mutat megoldást olyan virálisan terjedő házi praktikákra, amelyek vagy csak szimplán hülyeségek, vagy egy nem létező problémával foglalkoznak. 

Lame Szenegálban született, egyéves korában költöztek Olaszországba, olaszul beszél, olasz iskolákba járt, és ott is dolgozott egészen addig, míg a koronavírus járvány alatt el nem küldték CNC-esztergályos munkahelyéről. Egy interjúban arról mesélt, hogy bár mindenki olasznak gondolja, de hivatalosan mégsem az, és ez mostanában, hogy nemzetközi sztár lett, okoz problémákat, például, mikor az Egyesült Államokba hívják. 

Politikusok értetlenkedtek azon, hogyan lehet, hogy a 2000-ben született fiú még mindig nem állampolgár, végül Carlo Sibilia, az olasz belügyi államtitkár jelezte, hogy úton van az állampolgárságot adó igazolás. Viszont Lame sikerének köszönhetően kiderült, hogy a helyzete nem egyedi, 877 ezer olyan gyerek van, aki bár nem Olaszországban született, ott él, ott jár iskolába, olaszként nő fel és azt is tartja anyanyelvének, mégsem állampolgár. Most az illetékesek azt ígérik, változtatnak vagy legalábbis felgyorsítják az ügyintézés menetét. 

Forrás: Ansa, Telex