Dr Nicole Baldwin gyerekorvos egy egyszerű, könnyen érthető, tudományosan bizonyított tényekkel teli videót készített arról, hogy a védőoltások mennyi betegséget megelőznek, nem veszélyesek, és legfőképpen nem okoznak autizmust, ami az oltásellenesek egyik kedvenc érve annak ellenére, hogy az eredeti állítást megfogalmazó orvos is bevallotta, hogy pénzért meghamisította a kutatása eredményeit. Tehát Baldwin csak olyan tényeket mondott a videójában, amiket vagy az Egészségügyi Világszervezet vagy a Járványügyi Központ oldalain is megtalál bárki, csak ő közérthetőbbé tette.

El is kezdett terjedni a videó a TikTokon és a Twitteren, aztán Baldwin élete egycsapásra megváltozott, ami nem csak azt mutatja be szépen, hogy mennyire veszélyes az oltásellenes mozgalom, hanem azt is, hogy a közösségi oldalak erejével hogyan lehet nagyon gyorsan manipulálni a közvéleményt és tönkretenni valakit. 

Baldwin azt írja, hogy a videó népszerűsége óta nagy, jól szervezett és globális lejáratókampányt indítottak ellene. Ez a halálos fenyegetéseken túl addig ment, hogy az ismerőseit is zaklatják, praxisa ellen pedig negatív véleményeket tesznek közzé alapvető hazugságokkal olyan emberek, akik sosem jártak nála. Elkezdtek terjedni akár fizetett tartalmakban olyan információk róla, miszerint rendőrségi vizsgálat vagy bírósági tárgyalás alatt áll.

Nem ő az egyetlen, akit a globális oltásellenes csoportok így támadnak, és használják ki a közösségi oldalak adta lehetőségeket, hogy a tények helyett a hangosabb és többször ismételgetett álhírek jussanak el az emberekhez. 

Forrás: Forbes