A megelőző funkció az Egyesült Államokban debütál.

Új mechanizmust bocsát útjára a Facebook annak érdekében, hogy minél kevesebb öngyilkosságot kövessenek el az emberek – írj a The Next Web. Ez úgy néz majd ki, hogy aki azt látja, hogy egy ismerőse gyanús dolgot posztolt vagy kommentelt (tehát olyat, amiből arra lehet következtetni, hogy az illető öngyilkosságra készül), azt közvetlenül lehet jelenteni a Facebooknak, vagy az illető egy barátjának, amivel aztán rögtön egy jól képzett szakembergárda foglalkozik majd.

Ha a csapat úgy látja, valóban veszél áll fenn, akkor a csapat Facebook értesítés formájában megelőző és támogatatást nyújtó forrásokat, kapcsolatokat küld majd a felhasználónak, például egy segélyvonal elérhetőségét.

facebook-ongyilkossag-megelozese

Az új funkció várhatóan a következő hónapokban lesz éles az Egyesült Államokban. Azt egyelőre nem tudni, debütál-e világszerte az újítás, de úgy tudni, hogy ezen (is) dolgozik a Facebook.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.