Beyoncé sokkolta a zenei világot azzal, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül adta ki ötödik stúdióalbumát és a következmények még nem értek véget. A „vizuális album”, egyszerűen „Beyoncé” címmel exkluzívan az iTunes oldalán érhető el és 15,99 dollárért vásárolható meg egy az egyben – a 14 dal egyikét sem lehet külön megvenni. Olyan vendégszereplők bukkannak fel a lemezen, mint Frank Ocean, Drake és Jay-Z és minden számhoz jár egy videó is, valamint három további klip – összegzi a The Verge.

Egyelőre az album nem található meg a Spotify, az Rdio és más internetes szolgáltatás rendszerében sem és egy nappal azután érkezik, hogy a Spotify exkluzív streaming jogokat kapott a Led Zeppelintől. Bár az új Beyoncé album nagy dobás az Apple számára is, az ár és a letöltési korlátozások azokat az időket idézik vissza, amikor a vásárlóknak egy CD-n szereplő minden egyes dalért a teljes árat kellett fizetniük. Az album megjelenéséről szóló sajtónyilatkozatban azt írják, hogy Beyoncé „kiszivárogtatások célpontja volt”, továbbá „… ez egy teljes mértékben megelőző jellegű terv. Az album egy egészként, minden dallal és minden videóval együtt elérhető, egyetlen vásárlással.”

Az új Beyoncé albumról sokat pletykáltak idén. A sztárt észrevették forgatás közben a világ több helyszínén és a friss dalok elemei felbukkantak reklámokban is, de mégis azt rebesgették, hogy az album nem jön ki, csak 2014-ben. „Nyilvánvaló, hogy egy ponton Beyoncé újabb lemezt dob piacra és amikor megteszi, az monumentális lesz” – mondta a Columbia kiadó elnöke, Rob Stringer egy interjúban, melyet a Hits Daily Double-nek adott.

Bár az album csak az iTunes-on elérhető, a promóciókkal szinte mindenhol találkozhatsz. A művésznő YouTube oldala tele van félperces előzetesekkel az album mind a 17 videójához, amelyeket összegyűjtöttünk egy helyre, az alábbi lejátszási listába: