Sokan akkor hallanak először a Tattle Life nevű pletykafórumról, mikor kiderül, hogy ők is szerepelnek rajta. Így járt Lauren Harris is, aki egy népszerű angliai influenszer. Azt mondja, hogy nem osztott meg minden részletet az életéről, az emberek azonban kíváncsiak lettek volna rá, így jelentek meg róla az első történetek az oldalon, és az egész egyre mérgezőbbé vált. 

Harris az évek alatt 23 ezer követőt gyűjtött Instagramon, miközben egyre durvább komentek jelentek meg róla Tattle Life oldalon, például arról, hogy ő drogkereskedelmből él. Az oldal gyakorlatilag egy fórum, ahol különböző témákba sorolva, információkat lehet írni ismert emberekről, bloggerekről vagy influenszerekről. Harris azt vette észre, hogy mikor egy ismerősével közös képet tett ki, ő is azonnal a pletykák kereszttüzébe került. Harris barátnője például azt mondta nem tudta kezelni, hogy nevetség tárgyává tették, ahogy kinéz és azt is, hogy milyen anya. 

Lauren Harris jobbra

Az influenszer azt mondja, hogy ez az oldal, a kommentek, a kitalációk és az online zaklatás rengeteget rontott a mentális egészségén az évek alatt. De vannak olyan felhasználók, akik a fizikai biztonságukat is féltik, miután az oldalon közzé tették a címüket. Az érintettek azt szeretnék elérni, hogy ne bújhassanak ezek az emberek az anonimitás mögé, hanem felelősségre lehessen őket vonni. Mások szerint az is megoldás lehetne, ha a hirdetők egy sokkal átfogóbb visszajelzést kaphatnának bizonyos oldalakról. Például, ha tudnák, hogy a Tattle Life egy gyűlöletkeltő oldal, akkor valószínűleg nem szeretnék ott látni a hirdetésüket. 

A fórum szerint ők szigorúan fellépnek a gyűlöletkeltés ellen, és sokkal komolyabban veszik az influenszerek adatainak védelmét, mint sok esetben maguk az érintettek, és keményebb a moderálási elvük, mint a közösségi oldalaknak. 

Forrás: Sky News