A Facebook’s Creative Council több száz Facebook hirdetési kampányt értékelt, amelyekkel a márkák és ügynökségek szerte a világról a 2013-as Facebook Studio Awards megmérettetés keretében pályáztak. Az idei év győztese az Oreo lett, amely az Oreo Daily Twist kampányáért vihette haza a Blue Awardot, azaz a Kék Díjat. Ezzel a közösségi programmal az Oreo 100. születésnapját ünnepelték: 100 darab kulturálisan releváns közösségi tartalmat posztoltak 100 napon át  – írja a MarketingLand.

Ez volt a második év, hogy a Facebook meghirdette a Studio Awards pályázatot. Az első és második alkalommal is Blue (Kék), Gold (Arany), Silver (Ezüst) és Bronze (Bronz) díjakat lehetett elnyerni, amelyeket olyan kampányok kaptak, amelyek kiváló marketing tevékenységet tudtak felmutatni a Facebookon. Ami idén változott, hogy az applikáció fejlesztéstől elmozdulás történt és jobban fókuszáltak a marketing történetmesélési aspektusára, szövegírást és fényképészetet felhasználva egy-egy sztori elmesélésére a márka Facebook hírfolyamában.

oreo-fb-campaign-600x527

„Az Oreo, a 360i és a Draftfcb azért voltak sikeresek, mert a megközelítésük kreatív tehetséget használt fel egy olyan marketing struktúra köré építve, amelynek célja az emberekkel való ritmus tartása, a meghallgatásuk és a velük való kapcsolódás volt”, mondta Mark D’Arcy, a Facebook globális kreatív megoldásainak vezetője. A 360i szerint, amely az egyik felelős ügynökség volt az Oreo Facebook marketing programjában, a győztes kampány több mint egy millió Facebook rajongóval és 280 százalékos növekedéssel zárult a Facebook megosztások tekintetében.”

A 2013-as Facebook Studio nyertesek között volt még a Turner Network Television, az AllState Insurance Company, a Nike UK, az AT&T és a Ford Motor Company is.