A Meta ma bejelentette , hogy gyakorlatilag minden videófeltöltés Reels lesz, akár akarja az ember, akár nem. Vigasztalásul egy sor új kreatív eszközt is hozzáadott a Reelshez.

Szóval a fő változás az, hogy az összes videoklipet a Reels hírfolyamába teszik. Illetve egészen pontosan, minden 15 perc alatti videót, tehát tényleg szinte minden, az Instagramra feltöltött videó oda fog menni mostantól.

A Reels az alkalmazás leggyorsabban növekvő tartalomformátuma, és a TikTok szélesebb körű népszerűsége a fogyasztási szokások változásaihoz vezetett, ami azt jelenti, hogy a felhasználók immár ösztönösen jobban igazodnak a formátumhoz. Ezért a Meta is kényszerűen lép efelé.

Ezen túlmenően az Instagram egy sor új kreatív eszközt is hozzáad a Reels klipekhez:

  • Remix fényképekhez: A fotók az Instagram-élmény központi elemei. Az elkövetkező hetekben nyilvános fotókat is remixelhet majd. Ez korlátlan inspirációt ad saját egyedi Reels létrehozásához. 
  • Kibővített remixelrendezések:  Válasszon a zöld képernyő, a vízszintes vagy függőleges osztott képernyő vagy a kép a képben reakciónézet közül, ha saját videókommentárt szeretne hozzáadni a meglévő tekercsekhez.
  • Adja hozzá klipjét:  Ahelyett, hogy a remixünk az eredeti tekercssel egy időben jelenne meg, most hozzáadhatjuk a klipedet az eredeti után, hogy sorban játssza le.

Az Instagram kiterjeszti hozzáférését a Reels sablonokhoz is, amely lehetővé teszi, hogy a meglévő, népszerű Reels-formátumokat sablonként használhassa saját klipjeihez, miközben új Kettős kamera módot is hozzáad, így egyszerre rögzítheti a tartalmat és reakcióit a telefon elülső és hátsó kamerájának egyidejű használatával.

Forrás: Social Media Today