A Nielsen frissen közzétett tanulmánya „az új digitális fogyasztóról” számos kategóriát lefed az eszközök tulajdonlásától a videó streamingen át egészen addig, milyen hatással van a mobil a közösségi média használatra – írja a MarketingLand.

Az egyik kiugró eredménye a felmérésnek, hogy az USA-beli felnőttek átlagosan havi 34 órát töltenek mobil internet használatával az okostelefonjukon. Összehasonlításképp: PC internetezéssel 27-et.

Ebből az okostelefonon töltött netezésből az alkalmazások visznek el 86%-ot és mindössze 14%-a származik mobil webből.

A TV még mindig az elsődleges képernyő. Az „élő” TV fogyasztás mértéke csökkent, de összességében a tévénézés tendenciái még mindig felfelé ívelnek.

Screen-Shot-2014-02-11-at-5.56.18-AM

A Nielsen szerint az amerikaiak 2013-ban átlagosan „négy digitális eszközzel” rendelkeztek, melyek között szerepel a HD TV, a DVR, a PC, az okostelefon, a tablet és a játékkonzolok. A kutatás hozzáteszi, hogy az okostelefonok penetrációja 2013 harmadik negyedévében 65%-on állt, ami azonos a comScore által mérttel. A felnőttek 80%-ának van internetkapcsolattal rendelkező személyi számítógépe, ami egy százalékpontos növekedést jelent 2012 óta.

A Huliu és Netflix felhasználók lényegében bármely eszközön keresztül „streamelnek” tartalmat, de az elsődleges választásuk mindenképpen a PC. Ettől függetlenül valóban egyre több eszközt használnak videótartalmak megtekintésére.

Screen-Shot-2014-02-11-at-6.32.50-AM

A Nielsen beszámolt arról is, hogy „az okostelefon-és tablettulajdonosok 84%-a állítja, hogy második képernyőkként használják az eszközeiket a tévénézzéssel egy időben”. És még sok mással is foglalkoznak közben, ami mind ugyanarra a kérdésre fut ki, azaz, hogy mennyire tud még hatékony lenni ma a TV hirdetés?

Az amerikai felnőttek 64%-a használja a közösségi médiát (PC-n) a Nielsen szerint. Ugyanakkor a mobil eszközök hajtják a növekedést, az okostelefonosok 47%-a napi szinten „jár” a közösségi médiában.

Más tanulmányok eredményeit visszhangozva, a Nielsen arról is informálta a nyilvánosságot, hogy az amerikai közösség média-használat változatos. A Facebook még mindig dominál, de az egyes oldalalkon töltött idő mértékében különbségek rajzolódnak ki: mobil applikációs környezetben ez kevesebb, mint számítógépen.

Screen-Shot-2014-02-11-at-6.39.11-AM

És végül egy összefoglalás a mobil vásárlásokról:

Screen-Shot-2014-02-11-at-6.45.43-AM-600x742

Egyéb témákat is érintettek a Nielsen riportban, amelyet ezen a linken érhetsz el.