Régen nem újdonság, de újabb kutatás erősíti meg, hogy egyre kevesebb fiatal használja rendszeresen a Facebookot, helyette mindinkább a Snapchat és az Instagram böngészésével töltik az időt. A Piper Jaffray összesen 8600, átlagosan 16 éves fiatalt kérdezett meg az Egyesült Államok 48 államában.

A fiatalok lassan teljesen eltűnnek a Facebookról – Forrás: Pexels

Az elemzés szerint a Snapchat növekedése már koránt sem olyan erőteljes, mint korábban, de továbbra is a legnépszerűbb a fiatalok körében, párban az Instagrammal, míg a Facebook és a Twitter jelentősége egyre inkább csökken. A legnagyobb közösségi oldalt két éve még a megkérdezettek 60%-a látogatta rendszeresen, mostanra viszont ez az érték 36%-ra csökkent, a Twitter esetében pedig az 58%-os mutató esett vissza 47%-ra.

A számok a Snapchat és az Instagram esetében viszont kifejezetten pozitívak: 2016-ban még csak a fiatalok 75%-a pörgette rendszeresen a Snapchatet, viszont ez a szám 2018-ban már 84%, míg az Instagram esetében 74%-ról 85%-ra nőtt az érték az elmúlt két évben – ha tehát valaki a fiatalokat szeretné elérni, mindenképpen ezt a két platformot érdemes választania. Legalábbis az USA-ban.

A Facebook Magyarországon továbbra is jelentős platform. Nézzétek meg a Be Social és a Szeretlek Magyarország Nagy Facebook Körképének eredményeit:

Elkészült a Nagy Facebook Körkép

Forrás: Social Media Today