Az F8-as fejlesztői konferencia egyik előadásában mutattak be egy gyors demóban új és érdekes funkciót. A jövőben a videókban automatikusan megjelölésre kerülhetnek a benne szereplő ismerőseink. A mesterséges intelligenciára épülő arcfelismerő technológiát a Facebook eddig is használta arra, hogy a fotókon azonosítsa a rajta szereplőket, azonban ez a funkció hamarosan mozgóképeken is megjelenik.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor válik elérhetővé az új funkció, de azt már tudjuk, hogy nem csak felismeri majd a tartalomban szereplő ismerősünket arcról a rendszer, hanem meg is jelöli, valamint a lejátszóban is megjelenik, hogy ki, mikor szerepel benne. A megjelölésre kattintva ezáltal rögtön ahhoz a pillanathoz lehet ugrani, amikor a kiválasztott személy is látható.

facebook-video-tagging

Bár már ez is nagyon durvának hangzik, mondhatjuk, hogy ez továbbra is csak a kezdet. A jövőben a Facebook nem csak embereket akar felismerni, hanem különböző objektumokat is, ráadásul mindezt valós időben.  Példaként a bemutatón olyan elemek hoztak fel, mint a tűzijáték, az ételek, vagy éppen a cicák.