Az Instagram bejelentette, hogy mostantól hátrébb sorolja a potenciális gyűlöletbeszédet, zaklatást vagy erőszakot szító bejegyzéseket a hírfolyamban, és elég sokat kell majd pörgetni az oldalt, mielőtt belefut a felhasználó egy ilyenbe. 

Az olyan bejegyzéseket sorolja hátrébb, amik hasonlítanak olyan korábbi bejegyzésekre, amelyeket többen kifogásoltak, sőt azért is érdemes lesz jelenteni a nem megfelelő tartalmakat, mert próbálják a személyek preferenciája alapján azt is figyelembe venni, hogy hátrébb soroljanak olyan bejegyzéseket, amelyekhez hasonlót korábban már jelentett.  

Úgy tűnik, hogy nem akarják azonnal eltávolítani azokat a bejegyzéseket, amelyek csak kifogásolható tartalmat tartalmazhatnak. Ennél azonban nagyobb gond, hogy a platform nem távolítja el azokat a bejegyzéseket sem, amelyekről a független tényellenőrök úgy ítélik meg, hogy téves információkat tartalmaznak, ehelyett inkább hátrébb sorolják. 

“Az Instagramnál mindig azon fiókok tartalmát próbáljuk megmutatni, amelyekkel kapcsolatban állsz, és amelyek a legnagyobb értéket képviselik számodra, miközben minimálisra csökkentjük annak valószínűségét, hogy olyan tartalommal találkozz, amely felzaklathat, vagy amitől nem érzed magad biztonságban” – írta az Instagram. Mindezek a változtatások az egyes bejegyzésekre összpontosulnak, nem pedig a teljes fiókokra, ami azt jelenti, hogy a gyűlölettel teli fiókból származó ártalmatlan bejegyzéseket az új szabályzat nem bünteti.

Forrás: Mashable