Egy Ethan nevű srác külön alkalmazást készített, amiben bárki tud neki üzenetet küldeni. Bárki. Igaz, elsősorban nem emiatt készült az app.

Meglepően népszerű egy új, látszólag teljesen felesleges alkalmazás. Az app megálmodója, a Rubcam alapítója, Ethan Gliechtenstein (a Rubcam segítségével a felhasználók úgy tudnak fotózni az okostelefonjaikkal, hogy megdörzsölik a képernyőjét).

Az új alkalmazás az Ethan nevet viseli, és nincs más funkciója, mint az, hogy üzenetet küldhetünk vele a névadójának. „Azt szerettem volna, ha a barátaim könnyen, egy gombnyomással elérnek” – magyarázta Ethan Gliechtenstein. Hozzátette, hogy már egy ideje nincs a Facebookon, így azon keresztül sem lehet őt megkeresni.

Hamarosan azonban az ismerősein kívül idegenek is ráleltek az alkalmazásra. „Egyfajta virtuális asszisztens lettem. Van, aki tanácsot kér tőlem, milyen zene illik egy romantikus vacsorához. De egyre kellemetlenebb az, hogy gyakran olyankor érkeznek a kérdések, amikor alszom. Így létre kellett hoznom egyfajta felhasználási szabályzatot” – mesélte a Business Insider-nek Ethan.

ethan

Volt már, hogy szerelmi tanácsokat osztogatott, de elmondása szerint néha csak ökörködik egy-egy ismeretlennel, de már öltözködési kérdésekben is segített.

Elképzelhető egyébként, hogy az Ethan alkalmazás kinövi magát, és mindenkinek lehet egy hasonló, de személyre szabott, egyedi üzenetküldő appja. Addig is, ha kapcsolatba akarsz kerülni az ötletgazdával, ide kattintva letöltheted az alkalmazást.