Egy svéd, kifejezetten gyermekekre specializálódott segélyvonal felkavaró emojikat készített.

A gyerekek sokszor nem merik, vagy éppen nem tudják megfogalmazni azt, ha valaki bántja őket. Éppen ezért szoktak velük például rajzoltatni, mert ábrákon, vagy esetleg bábukon is sokkal jobban ki tudják fejezni azt, hogy mi történt velük, milyen szörnyűségeket éltek át – írja az AdWeek.

Erre alapozta legújabb projektjét egy svéd, kifejezetten gyermekekért dolgozó segélyvonal, amely megrázó, emojikkal rukkolt elő. Az ábrákból jól kivehető, ha valakit verbálisan vagy fizikailag bántalmaznak.

„A komplex valóság komplex szimbólumokat igényel” – fogalmazta meg a nonprofit szervezet, amelynek küldetése, hogy a veszélyben lévő fiatalokon segítsen. A „bántalmazott” emojik segítségével mind a kisebbek, mind a kamaszok könnyebben tudják megosztani környezetükkel, vagy akár a szervezettel azokat a nehéz helyzeteket, amelyekről nem tudnak, vagy nem mernek beszélni.

abused-emojis-4

A képek valóban sokszínűek lettek, van köztük olyan ábra, amin a gyerekeken zúzódások, vágások vannak, de van olyan is, amin a gyerek öngyilkosságon gondolkozik.

emoji-5

emoji-bantalmazas