Feltéve ha az Egyesült Államokban él, merthogy a most elindított Facebook Viewpoints egyelőre csak ott érhető el, de persze a cég ígéri, hogy jövőre újabb országokra terjesztik ki az alkalmazást. De hogy mi is a lényege?

Nagyon egyszerű! A Facebook Viewpoints egy olyan alkalmazás, amiben csak kérdőívek vannak. Belépünk a Facebook-fiókunkkal, aztán csak jönnek a kérdőívek mindenféléről (leginkább persze a Facebookkal kapcsolatos dolgokról), amiket ha kitöltünk, akkor akár öt dollárt is kereshetünk. Ehhez ezer pontot kell összeszedni, de az egyelőre még nem derült ki, hogy a hétfői indulás óta ez sikerült-e valakinek.

A Facebook természetesen az adatainkat kéri cserébe, amit már alapból azzal megadunk, hogy kizárólak az fiókunkkal tudunk belépni, aztán ráadásul még egy rakás kérdésre válaszolunk is, amik szintén a személyes adatainknak minősülhetnek. A Facebook azt ígéri, hogy nagyon-nagyon-nagyon-nagyon vigyáz ezekre az adatokra, dehát tudjuk mennyire szoktak ők vigyázni bármire is. Mindenesetre most már legalább pénzt kapunk a teljes online kiszolgáltatottságért.

Forrás: Facebook