A Twitter egy új opcióval jelentkezett, hogy megkönnyítse a közvetlen üzenetek használatát. A platformon hagyományosan azok a felhasználók küldhettek egymásnak közvetlen üzeneteket, akik követték egymást, illetve a felhasználók akkor is élhettek ezzel a lehetőséggel, ha a fiókjuk követőivel akartak kapcsolatba lépni. Az új beállítás, amely úgy tűnik, az elmúlt egy hétben bukkant fel, lehetővé teszi a Twitter felhasználóknak, hogy bármely követőtől fogadhassanak közvetlen üzenetet – írja a The Verge.

„Ha kiválasztod ezt az opciót, bármely Twitter felhasználó, aki követ téged, küldhet neked közvetlen üzenetet függetlenül attól, te úgy döntesz-e, hogy visszaköveted az illetőt” – olvasható egy jegyzetben az opció bekapcsolása előtt.”

twitterdms

Az új opció feltehetőleg azért jött be a képbe, hogy lehetővé tegye a márkáknak és üzleteknek a követőik által írt privát üzenetek fogadását. A Twitter partnerséget kötött több TV hálózattal is idén, hogy promotálja közösségi hálózati szolgáltatását. Ezen kívül pedig a közvetlen üzenetek funkciójára is egyre jobban fókuszált az utóbbi időben. Ebben az évben iOS, Mac és Android frissítésekkel is jelentkezett, hogy a közvetlen üzenetek státusza szinkronizálható legyen. Kísérletezett már „breaking” hírekkel is közvetlen üzeneteken keresztül és a követőknek figyelmeztetések kiküldésével is, amelyek népszerű felhasználókról és a tweetjeikről szólnak. Az új közvetlen üzenetek opció a beállítások oldalon élesíthető a Twitter.com-on. Még most is folyik az elérhetővé tétele a felhasználók között, ezért nem biztos, hogy már mindenkinél megjelent.