Az internet és a közösségi média rengeteg dolgot megváltoztatott az életünkben, például sokkal többször vagyunk kitéve annak, hogy valaki elspoilerezi a kedvenc sorozatunkat. A helyzet mindenkinek ismerős lehet, hiszen alig akad ember, akivel ne esett volna meg, hogy valamelyik közösségi platformra fellépve ne lőtték volna le mondjuk a Trónok harca egyik nagy fordulatát egy szöveges/képes bejegyzéssel vagy egy linkelt cikkel. Ami jó hír, hogy a Facebook is rájött, hogy ez probléma, és úgy néz ki, tesznek is ellene.

A Facebook tesz róla, hogy mások többet ne tudják elrontani a szórakozásunkat – Forrás: Pexels

Hivatalos bejelentés ugyan még nincs, de egy Chris Messina névre hallgató fejlesztő bukkant rá az okostelefonos Facebook alkalmazás forráskódjában, hogy a legnagyobb közösségi oldal egy olyan lehetőséget tesztel, amivel kiszűrhető lesz a hírfolyamból minden olyan bejegyzés, ami tartalmazza az általunk korábban beállított kifejezéseket. Messina ráadásul nemcsak a funkciót fedezte fel, de az is kihámozta a kódból, hogy a megadott kulcsszavakkal nemcsak a hírfolyamot szűrhetjük, de a némítás a csoportokon belül is működni fog, és a slusszpoén, hogy akkor sincs baj, ha elfeledkeznénk a szűrésről, mert úgy tűnik, hogy 30 napra lehet majd likvidálni a nem kívánatos posztokat.

Hogy pontosan mikor válik elérhető a funkció, arról ugyan még nincs pontos információ, de mi már nagyon várjuk, hogy jöjjön az az időszak, mikor kulcsszavakkal lehet majd „tisztán tartani” a hírfolyamunkat. És ez nemcsak a spoilerek kiszűrését jelenti, de annak is könnyebbség lehet, aki nem akar többé Tibi Atyáról, a vocivébéről vagy éppen Donald Trumpról hallani.

Forrás: TechCrunch