A #FreeTheNipple kampány elérte célját, az anyukák nyugodtan feltölthetik azokat a képeiket, amiken éppen a kisbabájukat szoptatják.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-breastfeeding-image13778527A Facebook nagyon szigorúan szabályozza, milyen képeket lehet felölteni a közösségi oldalra. A meztelen vagy pornográf fotókat például kifejezetten tiltja, és rendszeresen le is törli a felhasználók profiljaiból. A #FreeTheNipple online kampányt azért indították el, hogy más megítélés alá kerüljenek azok a képek, amiken szoptató anyukák láthatók. A kampányt azután indították utjára, hogytörölték Rihanna Instagram profilját, mert az énekesnő az egyik feltöltött képén topless szerepelt.

Igaz, hogy a Facebook a szabályzatában nem említette eddig sem, hogy a szoptatós képek tiltólistásak lennének, de a háttérben rendszeresen törölték azokat.

Az Independent írása szerint azonban ilyen esetekre nagy valószínűséggel nem kerül sor. Egy amerikai blogger szülő, Paala Secor azt nyilatkozta a lapnak, hogy nagyon örül, hogy a Facebook végre hivatalosan is változtat a hozzáállásán, a felhasználók ugyanis csak meg akarták osztani a babájukkal való közös, intim pillanatot. Sok nőt megbélyegeznek, vagy leszólnak azért, ha nyilvános helyen szoptatja a csecsemőjét, és minden olyan lépés üdvözlendő, ami nem ítéli el ezt az alapvetően természetes folyamatot – tette hozzá.