A névhasználati előírás miatt.

Bekeményített a német adatvédelmi hatóság, amely szerint a Facebooknak tilos azt szabályoznia, hogy a felhasználók kizárólag a valódi nevükön használhatják az oldalt – írja a Mashable.

Az ügy előzménye az volt, hogy egy német nő kifogásolta azt, hogy a Facebook előbb felfüggesztette a fiókját, majd pedig kérte, hogy az illető igazolja a személyazonnoságát. Mint kiderült, a nő azért nem a saját nevén használta az oldalt, mert nem akarta, hogy azon keresztül keressék meg személyes ügyekben. Miután benyújtotta a kért adatokat, visszaállították a fiókját – a valódi nevén.

dreamstime_l_37733993

A német adatvédelmi biztos viszont azt közölte, hogy a közösségi oldalnak a német szabályoknak is meg kell felelnie, hiszen Németország területén is szolgáltat. Ezek szerint pedig nem szabad tiltania azt, hogy valaki álnéven használja az oldalt.

A cég viszont azzal védekezik, hogy a szabályzata megfelel az európai adatvédelmi előírásoknak, illetve ez az előírás a felhasználók biztonsága miatt (is) van érvényben. Hiszen ezek nélkül nem lehetnének biztosak abban a felhasználók, hogy kik lépnek velük kapcsolatba, hogy kikkel osztják meg az adataikat.