Az Instagram gyarapodása eddig töretlen volt. Évről évre kétszámjegyű növekedést produkáltak, ami ugye azt jelenti, hogy mennyi új fiók jött létre az előző évhez képest. 2018-ról 2019-re például 10,3 százalékos volt ez a szám, de már ez is jelezte, hogy 2019-ről 2020-ra ez csökkenhet, mivel a trend negatív volt. És a jóslatoknak igaza lett, csupán 6,7 százalék lett a növekedés, és a kilátások sem jók, 2023-ra már csupán 1,8 százalékot jósolnak.

Ezen amúgy nem kell csodálkozni, lévén az Instagram az egyik legnépszerűbb közösségi platform, ahová leginkább a fiatalok pattantak át, miután a Facebook túl öreges lett. Viszont amellett, hogy lassan már nem lesz ember, akinek nincs fiókja (emiatt növekedni sem nagyon tud), az Instagram is elkezdett öregedni, ha nem is olyan drasztikusan, mint a Facebook.

Ezzel párhuzamosan pedig a nagyon fiatalos platformok töretlenül növekednek, lásd Snapchat és TikTok, mindkettő kétszámjegyűt növekedett tavalyról. Persze ők egy jóval kisebb felhasználói bázisról indítottak, szóval közel sem olyan tragikus az Instagram helyzete, mint amilyennek elsőre tűnik.

Forrás: Business Insider