Biden továbbra is ott fog találkozni a szavazókkal, ahol vannak, beleértve a közösségi médiát is, mondják az elnök kampányának emberei. Ezzel pedig sokakat felháborított.

Az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának vezető demokrata elnöke is azt mondta, aggasztja Joe Biden elnök kampányának azon döntése, hogy csatlakozik a TikTokhoz.

A kampány TikTokon való elindítása figyelemre méltó, mivel a kínai ByteDance technológiai vállalat tulajdonában lévő alkalmazást potenciális nemzetbiztonsági aggályok miatt felülvizsgálják az Egyesült Államokban. Egyes amerikai törvényhozók az alkalmazás betiltását kérték, mert aggodalmak szerint a kínai kormány hozzáférhet a felhasználói adatokhoz, vagy befolyásolhatja, hogy az emberek mit látnak az alkalmazáson.

Mark Warner demokrata szenátor hétfőn kijelentette, hogy aggódik a nemzetbiztonsági következmények miatt. „Úgy gondolom, hogy még mindig meg kell találnunk a módját, hogy követhessük Indiát, amely betiltotta a TikTokot” – mondta Warner.

Számos republikánus törvényhozó is bírálta a kampány döntését, hogy csatlakozik a TikTokhoz.

John Kirby, a Fehér Ház szóvivője azt mondta, semmi sem változott a „nemzetbiztonsági aggodalmakat illetően a TikTok kormányzati eszközökön történő használatával kapcsolatban. Ez továbbra is érvényben van.” Tavaly a Biden-adminisztráció elrendelte a kormányzati szerveket, hogy távolítsák el a TikTokot a szövetségi kormány tulajdonában lévő telefonokról és eszközökről.

A Biden-kampány közleménye szerint „továbbra is ott fog találkozni a szavazókkal, ahol vannak”, többek között más közösségi médiaalkalmazásokban, mint például a Meta’s Instagram és a Truth Social, amelyet Donald Trump volt elnök alapított.

A kampány „fejlett biztonsági óvintézkedéseket” tesz eszközeivel kapcsolatban, és a TikTokon való jelenléte elkülönült az alkalmazás folyamatban lévő biztonsági felülvizsgálatától – tette hozzá egy kampánytisztviselő.

Forrás: The Guardian