Bill Clinton meleg fogadtatásban részesült a Twittertől, miután a korábbi amerikai elnök hivatalosan is csatlakozott a mikroblogger hálózathoz szerdán – számolt be a Mashable.

„Isten hozta a Twitteren @billclinton, az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke és a @clintonfdn alapítója!”

– Twitter Government (@gov) 2013. április 25.

@BillClinton profiljáról tegnap két tweetet is írt az egykori elnök, ezek közül egyben örömét fejezte ki, hogy csatlakozhat a lányához és Stephen Colbert komikushoz a Twitteren:

„Izgatott vagyok, hogy csatlakozom @chelseaclinton – hoz és jó barátomhoz @stephenathome – hoz Twitteren!”

– Bill Clinton (@billclinton) 2013. április 25.

BillClinton

Azok, akik meglátogatják Clinton Twitter fiókját, észrevehetnek egy harmadik, láthatóan viccesebb tweetet április 6-ról. Ezt az üzenetet valójában Colbert írta (akinek Clinton diktálta a szöveget) egy interjú alatt, amelyet a volt elnökkel készített a The Colbert Report speciális kiadásához. Akkor még @PrezBillyJeff névvel hozott létre Twitter fiókot neki a komikus, amelynek tweetjei már védettek.

„Nagyszerűen éreztem magam Colbert-rel! Őrült? Cool! #cgiu

– Bill Clinton (@billclinton) 2013. április 6.

Colbert is megünnepelte Clinton induló Twitter tagságát, természetesen azzal, hogy ő is tweetet küldött neki:

„Megtanítottam @billclinton –t tweetelni! Ez majnem olyan izgalmas, mint amikor megtanítottam Cheney-nek a „Dance Dance Revolution”-t.”

– Stephen Colbert (@StephenAtHome) 2013. április 25.

A hivatalos debütálás előtt Clinton Twitter megjelenése a Clinton Foundation (@ClintonFdn) nevű, saját alapítványán keresztül volt látható. Jelenleg több, mint 326 ezer követője van és a szám csak növekszik.

Tervezitek, hogy követni fogjátok Twitteren a volt elnököt?