A New York Times és a Zignal Labs médiaelemző cég felmérése szerint Bill Gates a legkedveltebb vagy mondjuk úgy, leghírhedtebb főszereplője az új koronavírussal kapcsolatos álhíreknek és összeesküvés-elméleteknek. 

A vírust és a Microsoft alapítóját összeboronáló teóriát 1,2 millió alkalommal említették meg a tévében és a közösségi oldalakon. Áprilisban volt olyan nap, hogy 18 ezerszer bukkant fel a téma, de a Youtube, a Facebook és a Twitter oldalain is nagyon népszerűek ezek.

És hogy mik ezek? Nézzük! 

  • Bill Gates készített egy vírust, hogy aztán meggazdagodjon az ellenszerből vagy a védőoltásból, amit természetesen ő fejleszt
  • Gates célja az emberiség elpusztítása,
  • a Microsoft alapítója egy globális megfigyelőrendszert alakítana ki, amit minden országban ő ad el, és meggazdagszik belőle. 

Gates amúgy 2015 óta beszél nyilvánosan arról, hogy nem az atomháborútól kéne az emberiségnek félnie, hanem egy globális vírusjárványtól. (Ez is bizonyítja az összeesküvés-elméletek igazát, ugye.) A járvány megjelenése óta rendszeresen bírálja Trump védekezését, és gyakorlatilag minden úgy lett, ahogy mondta.

Mert ugye ő idézte elő, teljesen világos.