Egy 22 éves devizakereskedő nagyszülei házát értékesíti annyi Bitcoins virtuális fizetőeszközért, amennyiért csak lehetséges – számolt be a VentureBeat.

A Bitcoin az első decentralizált és digitális fizetőeszköz, amely forradalmasíthatja nem csak a világgazdaságot, de saját pénzügyi jólétünket is. A Business2Community szerint egyértelműen érdemes megvizsgálni, mit kezdhetünk vele, megéri a befektetést.

A kanadai devizakereskedő az egyébként 395,000 dollárt érő családi otthont hirdeti a virtuális pénz reményében, amely kriptográfiailag is biztonságos (rejtjellel ellátott). Ráadásul a libertariánus hipsterek kedvenc fizetőeszköze azóta még nagyobb legitimitást nyert, mióta a WordPress is bejelentette, hogy  elfogadja fizetős szolgáltatásai igénybevételéhez.

Az alábbi képen látható két hálószobás kanadai házat hirdető Taylor More-t egyelőre nem túl biztos ajánlatokkal keresik meg. A problémát az jelenti, hogy kevesen tudtak még a ház megvásárlásához elegendő Bitcoint összegyűjteni, amelyet valószínűleg befolyásol annak erősen ingadozó értéke is.

bitcoinhouse

More mindenesetre azt reméli, hogy rövidtávon tud szert tenni nyereségre. Egyre több olyan sztorit hallani ugyanis, amelyben cyber devizakereskedők valódi pénzt csinálnak Bitcoin kereskedés révén.

Ennél fogva azonban, szem előtt tartva azt a tényt is, hogy ez a fizetőeszköz centralizált hatóság nélkül működik, az internet egyik legveszélyesebb projektjének is tekinthető.

More meg van róla győződve, hogy az európai bankkrízis mellett viszont egyre népszerűbb lesz. És azt is reméli, hogy a ház eladásával a Bitcoin néhány korai adaptálóját is előcsalogatja. Egy saját projekten is dolgozik a vállalkozójelölt, amelyről még csak annyit árult el, hogy természetesen sok-sok digitális fizetőeszköz szükséges hozzá.

A Bitcoin őrület egyik korai szószólója Jared Kenna More házeladási ügyletét egy fontos stratégiai lépésnek tekinti. Ő maga nemrég jelentett be, hogy újraindítaná a TradeHill oldalát, ahol egykor a legtöbb Bitcoin cserélt gazdát, ám be kellett zárni kifizetési csalások vádja miatt.

Kenna mellett Ryan Singer a Tradehill másik alapítója ugyanakkor azt tanácsolta More-nak, hogy a normális brókeri megközelítéssel éljen a tárgyalások és tranzakció dokumentálása felé, mivel a Bitcoin csak egy elszámolási mechanizmus.

Egyébként a szóban forgó ház tulajdonosa More apja, egy profi hoki játékos, akit a pénzügyileg felelősség terhelné, amennyiben a tétet nem fizetik ki. A kanadai bróker azt nyilatkozta, hogy a családja tud a ház árusításáról, azonban úgy érzi, várnia kell még kicsit, mielőtt megosztja velük a Bitcoin ötletét is.

A digitális pénz történetével az alábbi infografikán ismerkedhettek meg:

bitcoin