178 millió napi felhasználó, 88 millió elérés egy sikeres kampánynál és több mint 30 perc alkalmazással eltöltött idő naponta – jól csengő számok, amelyek már reflektorfénybe kerültek a Snapchat sikertörténetével kapcsolatban.

Nemrég azonban egy internetes portálnak köszönhetően, olyan – korábban bizalmas – adatok is nyilvánosságra kerültek, amelyek a Snapchat működésének hiányosságaira is rámutatnak.

Ezzel töltik idejüket a felhasználók a Snapchaten

A The Daily Beast portál bejelentette, hogy 5 hónapnyi bizalmas DAU adathoz fért hozzá a Snapchattel kapcsolatban, amelyek 2017 április-szeptember között, az összes felhasználói aktivitást tartalmazzák. Az információk szerint a felhasználók:

  • valóban szívesen használják az alkalmazást,
  • nagyrészt az üzenetküldésre fókuszálnak, háttérbe szorítva ezzel a Stories-t. Ez persze hátrányt jelent a hirdetőknek, mert a Messengerrel ellentétben itt nincs lehetőségük hirdetést elhelyezni a chat funkcióban.
  • A 2017 júniusában bemutatott SnapMaps iránti kezdeti érdeklődés is alábbhagyott már, azt csupán a felhasználók 11%-a használja napi rendszerességel.

Szereted a Snapchat alkalmazást? Olvasd el korábbi bejegyzéseinket is a témában!

 

Forrás: Social Media Today