Már az alapsztori is megrázó:, a TikTok kínai változatán a Douyin oldalon, élő közvetítésben lett öngyilkos a Luoxiaomaomaozi néven ismert fiatal divatblogger. A nő a bejelentkezésében elmondta, hogy mik a szándékai, és hogy régóta depresszióval küzd, és öngyilkos gondolatai vannak. A kínai híradások szerint a nézők egy része biztatta, hogy tegye meg. A nő életét nem tudták megmenteni a kórházban. 

Ha itt érne véget a történet, az is megrázó lenne, de bizarr fordulatot vett az ügy, és egy másik hatalmas problémára világított rá. A nő hamvait ellopta a krematórium egy alkalmazottja, és megvételre ajánlotta egy idegennek, hogy úgynevezett szellem házasságot köthessenek. Ez bármennyire is bizarr módon hangzik, Kína néhány vidéki részén még mindig szokás. Különösen egyedülálló férfiak családjai gondolják úgy, hogy a férfi halála után szellemházasságot intéznek elhunyt nők maradványaival annak reményében, hogy a túlvilágon boldog családot alkotnak majd. Az eset hatalmas indulatokat váltott ki, főleg miután kiderült, hogy nem egyedi.

Több emberjogi szervezet hívta fel a figyelmet, hogy ezeken a területeken a nőket a haláluk után is kihasználják, és napvilágra került az a probléma, hogy nők holttestei tűnnek el, hogy egyedülálló férfiak mellé temessék őket. Sőt, februárban egy férfit elítéltek amiatt, mert megölt két nőt, hogy a testüket aztán eladja szellemházasságokhoz. 

Forrás: Vice