Számodra is mindennapos kihívást jelent, hogy lekösd az olvasóidat? Szeretnél sokkal kevésbé unalmasnak tűnni? Bemutatunk 20 fontos lépést, amivel fenntarthatod az érdeklődést a blogod körül.

 1. Válassz ki egy központi koncepciót

Minden bejegyzésednek legyen egy központi ötlete, amit kifejthetsz, így elkerülheted, hogy különböző témák között csapongj. Tartsd magad a tervezett koncepcióhoz.

 1. Tökéletesítsd a nyitómondatokat

Egy erős és hatásos kezdőmondat felkeltheti az olvasók figyelmét, ezért valószínűleg tovább is fognak görgetni.

 1. A kevesebb néha több

Kevés szó, rövid mondatok. Néha a kevesebb tényleg több: ragaszkodj a tömör megfogalmazáshoz, és ne riaszd el az olvasóidat kacskaringós, hosszú bekezdésekkel. Törekedj az egyszerűségre!

 1. Használj egyszerű kifejezéseket

Fogalmazd meg a mondanivalódat a lehető legegyszerűbben, és kerüld az olyan kifejezéseket, amiket nem mindenki érthet meg. Mindig tartsd szem előtt a célközönséged nyelvezetét, és ne told túl.

 1. Ne légy kimért

Nem kell mindig távolságtartónak és diplomatikusnak maradni, hiszen az olvasók értékelik a személyes megnyilatkozásokat. A követőid ezáltal közelebb fognak érezni magukhoz, és jobban megbíznak a véleményedben.

 1. A kiszámíthatóság nem mindig jó

Ne becsüld alá az olvasóid képességeit, hiszen naponta több ezer hasonló tartalommal találkoznak az interneten. Ne fogd vissza a személyiséged, hiszen attól válhatsz megkülönböztethetővé!

 1. Kerüld a körülményes kifejezéseket

Nincs szükség giccses körmondatokra, mindig ragaszkodj a természetességhez és a letisztult üzenethez.

 1. Ne told pofátlanul a reklámot

Kerüld el a szükségtelen adatokat és információkat, ugyanis az olvasóidat elsősorban a véleményed érdekli. Inkább diszkréten tájékoztasd őket, és ne kockáztasd, hogy meginogjon a bizalmuk a blogodban.

 1. Az érzékek fontosak

Lehet, hogy az emberek elfelejtik, hogy mit írtál vagy csináltál, de sosem felejtik el az érzést, amit ébresztettél bennük. Ültesd a szenvedélyed a szavaidba is!

 1. Légy energikus!

Bár közhelynek tűnik, de egy kirobbanó egyéniség sosem untatja az embereket. Próbáld meg dinamikussá tenni a bejegyzéseid.

 1. Nyugodtan lehetsz játékos

A humorérzék mindig nyerő ötlet. Egyszerűen csak légy kreatív a magad módján, de figyelj rá, hogy soha ne legyen erőltetett.

 1. Figyelj a nyelvtanra!

A helyesírás igenis fontos! Tiszteld meg az olvasóidat azzal, hogy kerülöd a súlyos hibákat. Ezzel a félreértéseket is elkerülheted a szövegben.

 1. Egy kép felér ezer szóval

Az emberi agy gyorsabban dolgozza fel a képeket, mint a szövegeket. Adj hozzá különböző vizuális elemeket a blogbejegyzésedhez, mert egy kép vagy egy videó csak segíteni fogja a befogadókat. Ne feledd, hogy vizuális korszakban élünk!

 1. Egy jó sztori mindig kell

Ossz meg az olvasóiddal  izgalmas személyes történeket is a mindennapi életedből, hiszen ezáltal érdekesebbé válhatsz számukra.

 1. Hagyj teret a fantáziának

Nem kell minden poént lelőni. Hagyj teret az olvasóidnak, hiszen rá fognak jönni a következtetésekre maguktól is.

 1. Ne légy túlságosan professzionális

Próbáld meg elkerülni a kimért stílust, mert simán úgy hangzik, mintha egy irodában ülve gépelnéd. Ragaszkodj a saját hangodhoz, néha lehetsz spontán is a szavakkal.

 1. Ne kételkedj magadban

Ha szerzőként kételkedsz önmagadban, az olyan mint egy alkotói öngyilkosság. Ne használj olyan kifejezéseket, mint a „véleményem szerint”, hiszen a saját bejegyzésedben te vagy a sztár. A magabiztosság kulcsfontosságú!

 1. Ajándékozz!

Mutasd meg, hogy törődsz az olvasóiddal, és szervezz egy jó kis nyereményjátékot.

 1. Légy önmagad főszerkesztője

Mindig légy kritikus önmagaddal, és alaposan szerkeszd meg a bejegyzéseidet. Használj hatásos és lebilincselő kifejezéseket, amivel megragadhatod az olvasóid figyelmét.

 1. Hozz létre valami egyedit

Nagyon fontos, hogy az olvasókat nem csak lekötni érdemes, hanem szórakoztatni is. Írj úgy, hogy a végén úgy érezzék, érdemes volt elolvasni a bejegyzést.

A hangulatjelek használatáról az online marketingben itt írtunk:

7 tipp a hangulatjelek használatához az online marketingben

Mutatjuk az Instagram Storiesban a szavazás használatát:

6 tipp a szavazás használatához Instagram Stories-ban

Forrás: Social Media Today