A YouTube hétvégén töltötte be nyolcadik életévét és majdnem minden második internetező megjelent a partyn. Az ajándékuk? 100 órányi videó feltöltése minden percben – foglalja össze a MarketingPilgrim.

A YouTube első videóját valójában 2005. április 23-án posztolta, de a hivatalos indulás dátumát májusra teszik, így konkrétan május 19-én tartja a szülinapját.

Bár a YouTube már túllépte a gyerekkort, még sok „első alkalom” várja a jövőben. A héten indult például az első „YouTube Comedy Week”. 150 komikus vesz részt az eseményen, köztük Rainn WilsonRyan HigaSmoshThe Lonely IslandVince Vaughn,a The Fine Bros, és a The Gregory Brothers.

Még Arnold Schwarzenegger is beharangozta a YouTube következő nagy durranását, akiről megtudjuk azt is, hogy a vígjátékok nagy rajongója:

A még nagyobb hír, hogy a YouTube elindítja fizetett csatorna szolgáltatását, ez a „Paid Channel”. Néhány partnerrel együttműködve tesztelte a cég az új feliratkozási modellt. Róluk a teljes listát itt érhetitek el. A feliratkozási díjak havi 2,99 dollártól 5,99 dollárig terjednek és minden esetben elérhető a 14 napos próbaidőszak.

Ez várhatóan egy új és hatékony bevételi forrás lesz a YouTube és a tartalomszolgáltatók számára. A jövőre nézve az is elképzelhető, hogy a lehetőséget mindenkinek elérhetővé teszik, aki értékesíteni akar ahelyett, hogy a legjobb tartalmait ingyen szolgáltatja. Ha addig nem akarsz várni, használhatod ezt a nyomtatványt, hogy kapcsolatba lépj a céggel saját fizetős csatornád létrehozása miatt.

Végezetül itt egy szülinapi jókívánság a The Gregory Brothers tolmácsolásában: