A Facebook bevezette új platformját, melyen keresztül a felhasználók egymás között értékesíthetik felkínált termékeiket.

facebook-marketplace

A Marketplace elnevezésű platform a Facebook alkalmazásán keresztül lesz elérhető a Messenger ikonja helyén. Az új funkció segítségével különböző termékekre kereshetünk rá és tehetünk rájuk ajánlatokat.

A Facebookon eddig is népszerű volt az adásvételek lebonyolítása, főleg különböző csoportokban – a Facebook szerint a felhasználók negyede – vagyis nagyjából 450 millió ember – havonta vásárol valamit egy-egy Facebook-csoportban.

A Facebook elmondása szerint ezen felhasználóinak szeretne mostantól segítséget nyújtani a Marketplace-szel, kényelmesebbé téve a termékek eladását, megvételét és persze megtalálását.

Hogy fog működni?

A felhasználók először rákereshetnek egy termékre kategória, ár és lelőhely szerint. Ezek után a terméknek megnézhetik a leírását, a róla készített képeket és más hasonló termékeket, melyek a közelben vannak. Ezek után üzentet küldhetnek az eladónak, vagy rögtön ajánlatot tehetnek.

Sokan már most abban látják a funkció sikerét, hogy biztonságosabb lesz, mint a Craigslist vagy más hasonló oldal, hiszen itt a felhasználók tüzetesebben utánanézhetnek egymásnak.

A fizetés és szállítás egyelőre nem lesz elérhető a Marketplace-en, mely a következő néhány napban válik elérhetővé az USA-ban, Angliában, Ausztráliában és Új-Zélandon mind az Android, mind az iOS-felhasználók számára. A Facebook állítása szerint a Marketplace a következő hónapokban elérhetővé válik más országokban és a Facebook desktop verziójában is.

Forrás: Adweek