Bosszantó – senki által nem kért funkció – érkezhet az Instagramra, mely széles körű audio- és videóhívási funkciókat tesz majd lehetővé a felhasználók számára. A lehetőségről a TechCrunch csapata számolt be, miután az Instagram Android APK ikonjaiban olyan felületet vett észre, amely a szolgáltatásra bevezetésére utal.

Ezzel az Instagram egyébként valószínűleg ismét utánozni fogja a Snapchat alkalmazást, megkockáztatva, hogy nagymértékben csökkenhet a felhasználói élmény a platformon. Nem beszélve arról a hátrányról és veszélyről, hogy a követők közül bárki felhívhatja majd a követett felhasználókat, (vagy akár zaklathatja is őket) amennyiben az nem korlátozza le a funkciót.  A zaklatás kiküszöbölésének morális és jogi felelőssége így ismét a felhasználót terhelheti majd.

A szakma és a felhasználók egy része is egyre erősebb kritikával illeti a közösségi alkalmazások hasonló – egyáltalán nem kért – funkcióit. Sőt egyesek szerint a hasonló típusú funkciók bevezetésével éppen a lényegét fogja elveszíteni a kép- és videómegosztásra épült platform.

Imádjuk az Instagramot, ezért korábban is írtunk már róla:

Forrás: TechChrunch