A Bringrr azoknak az embereknek lett kitalálva, akikkel gyakran megesik, hogy elindulnak otthonról, majd csak később veszik észre, hogy elfelejtettek valamit bepakolni a kocsiba. A Bringrr ugyanis az autó szivargyújtó portjában ücsörög és csendben figyeli, mit teszel be a járműbe. Ha észreveszi, hogy valami kimaradt, tudatja veled, még mielőtt sok-sok kilométerrel később eszmélnél – írja a TechCrunch.

bringrr

A Bringrr 2010-ben indult, akkor még azért, hogy emlékeztessen egyetlen konkrét tárgyra: a telefonodra. Ha már elindultál a kocsival és a Bringrr észlelte, hogy a mobilod nem volt benne a Bluetooth hatótávolságában, felvillant és hanggal is figyelmeztetett.

Ám a telefont észben tartani ma már könnnyű dolog. Lényegében azon éljük az életünket és folyton a zsebünkben vagy a kezünkben van, esetleg a töltőn. Emlékezni azonban minden másra, ami nem pittyeg és nem rezeg, már nehezebb. Például a pénztárcád, a kamerád vagy az akta, amit mindenképp be kell ma vinned az irodába.

screen-shot-2014-01-13-at-2-39-38-pm

Mindennek érdekében a Bringgr bevezetett egy tárgycímkézési rendszert, ami hasonlít a Tile-ra. A kicsi Bluetooth tageket (a cég úgy nevezi ezeket, hogy „BringTags”) rá kell tenned a pénztárcádra, a laptopodra és minden másra, amit nem szeretnél otthon felejteni. Ezt megelőzően persze párosítanod kell a kocsi töltőjét és a telefonodat. Ha legközelebb az adott tárgyak nélkül szállnál be az autódba, már kapni is fogod a figyelmeztetést. Az alkalmazásnak még azt is megmondhatod, hogy bizonyos elemekre csak bizonyos napokon „felügyeljen”.

Továbbá még az autón kívül is folytatja a munkát. „Megpingelheted” bármelyik taget, így megtudva, merre keresd például az elveszett kulcsodat. És ha még mindig nem találod? Nyomd meg a pánik gombot, hogy a címke hangosan „felkiáltson”. Az egész nagyon hasonlít a Tile-ra, azzal a plusszal és okos kiegészítéssel, hogy ez az alkalmazás tudja, hogy figyelnie kell, amint megfordul a kocsid.

screen-shot-2014-01-13-at-2-45-25-pm

A Bringrr 75 ezer dollárt igyekszik összegyűjteni a Kickstarteren és még csak fele ennyinél jár, pedig már csak 21 nap van hátra. 39 dollárért vehető meg a töltő, míg a címkéket is tartalmazó csomagok 49 dollárnál kezdődnek.