Eltűnt Britney Spears Instagram-fiókja, ami önmagában talán nem lenne akkora hír, viszont az énekesnő elég különleges kapcsolatban áll az egyik legnagyobb közösségi oldallal, így mikor mindez bekövetkezett a rajongók aggódni kezdtek. Spears végül Twitteren tisztázta, hogy egy kicsit pihenteti a fiókot az eljegyzése után, de minden rendben van az életében. 

Britney Spears több mint tíz éve az édesapja felügyelete alatt, idén úgy tűnik, sikerül visszavennie az irányítást az élete felett. Korábban az Instagram volt az a közösségi oldal, amit a legaktívabban használt, rajongói pedig innen tudták hogy valami nincs rendben az énekesnővel. Ennek hatására is kezdődött el szerveződni a “Free Britney” mozgalom, ami azt szerette volna elérni, hogy minél hamarabb kikerüljön a gyámság alól. Illetve egy népszerű podcast is szerveződött a fiók köré, amelyben a bejegyzéseket aszerint elemezték, hogy azzal vajon mit is szeretne üzenni az énekesnő. Nézték az emoji-használatot, a kép kompozícióját, a hátteret, a szöveget, amit írt hozzá, és különböző teóriákkal álltak elő, mi is a mögöttes üzenet. 

A jelenségre az énekesnő is felfigyelt, és egyre őszintébben posztolt arról, hogy a gyámságát bántalmazásnak és kizsákmányolásának éli meg. Miután a bírósági huzavona után az édesapja lemondott a felügyeleti jogról, Spears gyorsan bejelentette eljegyzését Sam Asgharival, amit eddig tiltottak neki, és úgy tűnik, az Instagram-oldalát is pihenteti, legalább egy kis ideig. 

Forrás: The Guardian