A harcművészeti legenda és akciósztár Bruce Lee 40 évvel ezelőtt halt meg, de a Johnnie Walker visszahozta közénk – vagy legalábbis a képmását. A 90 másodperces „Hail to the Game Changers” című reklámban, amely nagyjából annyit tesz, „Üdvözlet a játékot megváltoztatóknak”, Bruce Lee egy hongkongi hotelben járkál, miközben megosztja velünk filozófiáját arról, hogyan válj valakivé, aki megváltoztatja a játékszabályokat – írja a Mashable.

A videót a hasonló kinézetű Danny Chan szereplésével forgatták Hongkongban. Később adták hozzá Lee 3D modelljét interjúk, filmek és fényképek alapján. Az eltávozott sztár arcának életre keltéséhez viszont CGI technikát használtak, amely kilenc hónapot vett igénybe az akkurátus részletesség érdekében.

Joseph Kahn rendező azt mondja, a csapata minden tőle telhetőt megpróbált, hogy tisztelettel forduljon Lee szellemiségéhez, ezért a családjával is konzultáltak. „Shannon Lee, Bruce Lee lánya is velünk dolgozott, hogy megbizonyosodjunk róla, a kinézetétől a lelkéig minden pontosan megfelel. Annyira tiszteletteljesek akartunk lenni az ember és a legenda iránt, amennyire csak tudtunk.”

Egyetértetek? Megfelelő és valóságos ez a tisztelgés Bruce Lee előtt?