Már havonta 800 millió egyedi felhasználóval büszkélkedhet az alkalmazás.

Mark Zuckerberg a Facebookon jelentette be, hogy mennyire megugrott a Messenger felhasználóinak a száma, ami mára átlépte a havi 800 milliót. Az általa feltöltött grafikából jól láthat, hogy az alkalmazás milyen sokrétű, a szöveges üzenetküldésen felül ugyanis többek között már pénzt is lehet egymásnak átutalni (az Egyesült Államokban), működik a videohívás, a felhasználók a pontos lokációjukat is egy kattintással megoszthatják egymással, rengeteg emojiból lehet választani, illetve az alkalmazás gyorsaságára is büszkék a Facebooknál.

facebook-messenger-800-millio

Az is kiderül Mark Zuckerberg posztjából, hogy ő maga is rendszeresen használja a Messengert a családjával és a barátaival való kapcsolattartásra. De még munka közben is gyakran az alkalmazáson kommunikál, ha például valamelyik mérnökétől azonnal szüksége van valamilyen információra. Azt is leírta a Facebook-vezér, hogy természetesen a feleségével is napi szinten ezen a platformon kommunikál, és ahogy írja, „valószínűleg túl sok matricát” is használ ilyenkor. Azt is hozzátette, hogy a kaktuszos és a Star Wars témájú matricák a kedvencei.

Sejtelmesen úgy zárta sorait Mark Zuckerberg, hogy az idei nagy év lesz a Messenger életében. „Keményen dolgozunk azon, hogy még több módon kommunikálhassunk, és büszke vagyok arra, hogy a Messenger olyan sok embert köt össze világszerte” – írta.