Hamarosan megszűnik a megosztott linkek – azon belül is a fénykép, cím és szöveg – szerkesztésének lehetősége. A változás jövőhéten lép hatályba.

Csalók, spammerek és klikkvadászok előszeretettel „igazítottak” a megosztott linkeken hamis információkat terjesztve, a kék óriás pedig érthető módon helyteleníti a funkció megtévesztő használatát. Eddig nagyon jól jött a szerkeszthetőség, ha egy cikk nem Facebook-kompatibilis címmel vagy képpel jelent meg, ám sajnos július 17-től le kell mondanunk erről. Érthető, ha a hirdetők és vállalkozások nem örülnek, valószínűleg nincsenek egyedül.

De a Facebook szerencsére tisztában van azzal, hogy bizonyos cégek rendelkezhetnek olyan munkafolyamatokkal, melyek felülírhatják a megosztott linkek metaadatait, és már dolgozik a problémájuk megoldásán: különböző eszközökkel fogja támogatni őket.

Amíg a platform nem rukkol elő egy használható megoldással – ami ígéretük szerint néhány héten belül meg fog történni – addig csak a reklámokat fogjuk tudni szerkeszteni; vagyis érdemes lesz hirdetésként futtatott bejegyzéseket megosztani. Így a saját tartalmainkat ugyanúgy szerkeszthetjük, ám másokét megosztva már nem lesz erre lehetőségünk.

Forrás: We Are Social Media