Színésznők, modellek privát fotói kerültek fel a netre.

Az Apple rendszerének biztonsági hibája miatt olyan hírességek személyes fotói, videói lettek most nyilvánosak, mint például Jennifer Lawrence, Ariana Grande, Kate Upton, Rihanna, Selena Gomez, Avril Lavigne. De a hírek szerint az eset több mint 100 celebet érint.

A hackerek magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra kezdték el feltölteni az intim fotókat a 4chan fórumára. Úgy tudni, a hackerek az Apple biztonsági hibáit használták ki, így tudtak bejutni a sztárok iCloud-fiókjaikba, iPhone-jaikba.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-scarlett-johansson-scarlett-johansson-star-walk-fame-ceremony-image25284197

A Business Insider által is közzétett listán olyan sztárok nevét találni, akik a hackerek áldozatai lettek, mint például Scarlett Johansson, Wynona Ryder, Kim Kardashian, Kirsten Dunst, Hillary Duff vagy Selena Gomez. Vannak közülük olyanok, például Jennifer Lawrence vagy Mary Elizabeth Winstead, akik már megerősítették, hogy a felvételeken ők láthatók, de többen is tagadják a publikált képek, videók hitelességét.

Az Apple egyelőre nem reagált az ügyre. Mindenesetre kíváncsiak lennénk a magyarázatukra, ha bebizonyosodik, hogy az ő hibájukból estek száznál többen a hackerek áldozataivá.