Egészen gonosz és okos bottal jött ki Clinton kampánya. Miután a másik elnökjelölt, Donald Trump sok esetben tagadta azt, amit a múltban mondott, majd később nyilvánvalóvá vált, hogy azokat a dolgokat valóban mondta, egy bot segítségével most eredeti Trump-idézeteket kaphatunk telefonunkra, forrással együtt.

donal-trump-text-trump

Hogy is működik a bot? Feliratkozás után kapunk egy üzenetet Trumptól, amire ha válaszolunk, ő is válaszol – néhány témát automatikusan érzékel és ahhoz kapcsolódó választ ad, ilyen a gazdaság, Kína vagy Hillary Clinton. Ezek után kapunk egy idézetet, a Source üzenet elküldésével pedig videós vagy szöveges bizonyítékot arról, hogy Trump valóban így nyilatkozott. A kampány arra buzdítja a felhasználókat, hogy a beszélgetéseket osszák meg a közösségi médián a #LiterallyTrump hashtaggel, vagy tweeteljék el magának Donald Trumpnak.

A bot a Literally Trumpon érhető el, melyet ugyancsak Clinton csapata fejlesztett ki és ugyancska Trump idézeteket biztosít különböző témákban, melyek a választási vitákban felmerül.

A social media immár a politikában is kiemelkedő szerepet játszik, ez tökéletes látszik jelenleg is az amerikai elnökválasztásokon. Mindkét párt rendelkezik például komoly felépítésű appal, melyekről itt írtunk.

De már írtunk arról is, hogy a sok Twitter-követő mindkét jelöltnél… nos, nem igazán létezik.

Forrás: The Verge