A Facebook ismét körülnézett a Snapchat háza táján és most a sárga szellem Discover csatornáját készül lekoppintani.

facebook-snapchat

Az Instagram Stories és a Messenger Day után a Facebook ismét arra készül, hogy szemtelenül leutánozza a Snapchatet – a Business Insider értesülési  szerin tezúttal a sárga szellem platformjának cikekkel és exkluzív tartalmakkal megtömött Discover lapja fog átesni a klónozáson, mely a Collections címet fogja viselni.

Bár a Facebook egyelőre nem erősítette meg a híreket az újdonsággal kapcsolatban, a Business Insider tudomása szerint a cég már több nagy médiumot is megkeresett, hogy biztosítsanak tartalmat új felületére.

Az utánzás mögött ezúttal nem csak a kiélezett verseny állhat – a Facebooknak ugyanis valóban szüksége lehet a Collectionsre. Az Instant Articles bevezetése, kiterjesztéseés fejlesztése – miatt a kék óriás kicsit elvesztette kapcsolatát a nagy médiákkal, akiket a Collectionsre könnyen vissza lehet csábítani azzal az érvvel, hogy ezen keresztül könnyebben tudják majd elérni az 1,8 milliárd felhasználót számláló tömeget.

Arról nem is beszélve, hogy az új funkció kis részben ellenszerként is használna az egyre nagyobb problémát jelentő hamis hírek ellen, hiszen a Collections által a Facebook a valódi, hiteles tartalomgyártókat helyezné előtérbe.

Forrás: We Are Social Media