Egy új web- és mobil applikáció, a Connect előállt egy formulával, ami segíthet Neked a barátaid követésében. Az ingyenes iPhone és webalkalmazás már debütált, az Android még fejlesztés alatt áll, de az alapítók szerint az is megérkezik nagyjából három hónapon belül – írja a VentureBeat.

connect1

Több ezer bétatesztelő használta már az alkalmazást a fejlesztés több, mint egy éve alatt, mielőtt most piacra került. Az ötlet pedig egyszerűen abból fakadt, hogy az alapítóknak szüksége volt egy térképre, amin láthatóak a barátok és az elérhetőségeik. Emellett úgy érezték, hogy a közösségi hálók ezt nem teszik lehetővé, ahogyan az olyan okos telefonkönyv applikációk sem, mint a Brewster.

A Connect lényegében egy vizuális alkalmazás. A regisztráció kevesebb, mint egy percet vesz igénybe: letöltöd az applikációt, majd Facebook azonosítót kérnek és email címet. A kontaktjaid összegyűjtéséhez engedélyezni kell az integrációt a különböző közösségi hálókkal és egy email címmel (a csapat jelenleg is dolgozik azon, hogy több email fiókkal is lehessen integrálni az alkalmazást).

Ezután a Connect megjeleníti minden ismerősödet egy vizuális térképen, bármerre legyenek a világon. Ez különösen akkor lehet hasznos, ha utazni készülsz és szükséged van egy helyre, ahol megszállhatsz. A Connect egyébként arról is értesít – ha csak nem jelzed, hogy erre nincs szükséged –, ha egy ismerősöd a városodba érkezik.

photo-3

A képernyő alján látható kék kör (ami maga a „home” gomb) becsekkolhatsz a helyszínen, ahol tartózkodsz. Megadhatod, hogy mennyi ideig szándékozol maradni, hogy a környéken járó barátaid találkozhassanak veled. Azt is megnézheted, hogy legutóbb hol jelentkeztek be ők, amennyiben Te látogatnád meg őket. Az alkalmazás nem integrálja a GPS helyszíni adatokat, de publikusan kezelni azt, ha bejelentkeztél valahol akár a Connect, akár más integrált hálózat révén.

Az applikáció akkor is hasznos lehet, ha munkahelyet váltasz. Megőrzi az elérhetőségeket egy irodai emailből, de csak azokét, akikkel korábban interakcióba is léptél. Nem fogja automatikusan elmenteni például a „szemét” kategóriába tartozó emailek kontaktjait sem.

A cég talán jelentkezni fog a Connect egy fizetős verziójával is, amit a munkaadók használhatnak vagy kereskedelmi célokra felhasználhatnak ügyfelek, de egyelőre csak arra fókuszálnak, hogy a lehető legjobb terméket hozzák létre, méghozzá hirdetésmentesen.