A CoverGirl amerikai sminkmárka „#GirlsCan” szpotját a new yorki Grey ügynökség készítette és sikerült hozzá megnyerniük néhány igazán befolyásos hölgyet. Ám ezúttal nem a szépséget ünnepelte a Procter & Gamble tulajdonában lévő márka, hanem a nők hitelességét, megbízhatóságát és tehetségét – írja az AdWeek.

katie-perry-covergirl-hed-2014

„Azt mondták, a lányok nem tudnak rappelni. Én rappelek” – mondja a reklámban Queen Latifah. „A lányoknak nem lehet saját vállalkozása? Nekem van.”

Egy másik fontos mozzanata szpotnak, hogy Sofia Vergara spanyolul szólal meg benne és arról beszél, miként mondogatják, hogy kevés nő kaphat főszerepet.

Felbukkan még benne Ellen DeGeneres, Pink, Katy Perry, a soul énekesnő Janelle Monae, a 16 éves rapper, Becky G és egy meg nem nevezett jéghoki játékos. Részben köszönhetően a hírességeknek, részben pedig a reklám erőteljes üzenetének, a videó nagy nyilvánosságot kapott. YouTube-on eddig több, mint 5000 „lájkot” kapott. Egy kommentelő így fogalmazott: „Ez az a hirdetés YouTube-on, amit nem utálok!”.

A #GirlsCan hashtag is népszerű lett, melyet maguk a hírességek indítottak útnak Twitteren. Mióta a szpot nyilvános lett, több, mint 1500 tweetben szerepelt – ez a láthatóság számos magas profilú, ismert nőnek is köszönhető.