A múlt heti Magyarország-Portugália összecsapás nem csak egy izgalmas, gólokban gazdag meccset hozott, hanem rendkívül sok közösségi média reakciót, beleértve egy méretes hoaxot.

Az egyik ágon Portugália klasszisa, Cristiano Ronaldo magyar gólok utána bosszankodás volt a téma, viccesebbnél viccesebb képek, GIF-ek és videók születtek így. Van azonban egy másik ág, amely szintén rendkívül sikeres lett, pedig valóságalapja nincs.

cristiano-ronaldo-hoax-1

Feltűnt a múlt héten egy fotó, amin Ronaldo magyar válogatott mezben sétál az utcáz, amihez az az üzenet társult, hogy így tiszteleg a sztár a válogatottunk teljesítménye után. Ezt a képet nagyon sokat megosztották, nem csak az átlag emberek, hanem kisebb-nagyobb celebek, sztárok, előadók is.

Sajnos azonban ez nem több, mint egy rendkívül sikeres hoax, hiszen egy gyors Google keresést követően látható az eredeti kép, amelyre rá lett helyezve Dzsudzsák Balázs 7-es számú meze, így lett Ronaldo magyar szurkoló.

cristiano-ronaldo-hoax-2

Nem ez az első hoax, amely futótűzként terjed az interneten valóság alap nélkül. Sajnálatosan egyre többen gondolják alapvető hírforrásnak a közösségi oldalakat és az álhíreket is sokan hiszik valósnak, ami összességében elég nagy probléma. Ami biztos, azért mert valami a Facebookon van, még nem biztos, hogy igaz!