Naomi Davis a szülői lét örömébe, és izgalmaiba vezeti be a követőit, az Instagramon majdnem fél millióan követik a családja New York-i életét. Az ötgyerekes anyukának hamarosan könyve jelenik meg, de nagyon komoly reklámszerződésekben sem szenved hiányt, bár ezek most egy meglehetősen felelőtlen döntés miatt veszélybe is kerülhetnek, és ez még csak a legkisebb probléma. 

New York államot több mint egy hete nyilvánította katasztrófa sújtotta területté Donald Trump, miután drámaian megugrott az új koronavírus-fertőzések száma. Az elnök, és az állam kormányzója is mindenkit arra kért, hogy maradjanak otthon, minden olyan utazásukat halasszák el, ami nem életbevágóan fontos, és csak akkor hagyják el a lakásukat, ha feltétlenül szükséges. Ennek ellenére Davisék úgy döntöttek, hogy a gyerekeknek frisslevegő kell és környezetváltozás, úgyhogy béreltek egy lakóautót és nekivágtak az országnak. 

A követőik jelentős része azonnal hangot adott a felháborodásának, amivel nem csak magukat és gyerekeiket, de másokat is veszélynek tesznek ki azzal, hogy nem tartják be a hatóság kéréseit, és utazásba kezdtek. Rengeteg európai követő hívta fel a figyelmüket, hogy okuljanak az olaszok, a franciák vagy a spanyolok példájából, akik közül sokan szintén inkább elutaztak az ország másik végébe, mikor arra kérték őket, hogy maradjanak otthon vagy kijárási korlátozást vezettek be, ennek pedig az lett a következménye, hogy az egész országban súlyosan elterjedt a vírus. Mások a gyerekeket féltik, hiszen mi van ha a szülők megbetegszenek, vagy a gyerekeknek kell orvosi segítség, és távol minden ismerőstől és rokontól szorulnak orvosi ellátásra. 

Davisék, saját védelmükben

A szülők arra hivatkoznak, hogy ők azt nézik mi jó a gyerekeiknek, de szakértők szerint az, amit most csináltak, pont az ellenkezője annak, ami valóban hasznos lenne, felelőtlennek és nagyon veszélyesnek nevezték a szülőket, míg mások arra figyelmeztetnek, hogy a követőiknek is olyan példát mutatnak, ami meggondolatlan és nem biztonságos. Arról nem is beszélve, hogy akár hónapokig is tarthat ez a helyzet, kérdés, hogy addig vajon egy lakóautóban élnek-e majd öt gyerekkel, és járják-e az országot, miközben bárhol, bármikor elkaphatják és tovább is terjeszthetik a vírust. 

Forrás: Buzzfeed