A Google új lehetőséget ad azoknak, akik szeretnének személyre szabott térképet alkotni Street View nézetben. A cég egy blogbejegyzésben írt arról, hogy a Street View élmény elérhető olyan fotók használatával, amelyek a Google Sphere technológiával készültek (amellyel 360 fokos képeket lehet rögzíteni) vagy dSLR (digitális tükörreflexes) fényépezőgéppel – írja a The Next Web.

Amikor a felhasználók kirándulnak valamerre, gyakran megesik, hogy szeretnék másokkal is megosztani az útvonalukat. Az viszont egy dolog, hogy képeket mutatsz meg a barátoknak és a családnak, és egy másik, ha a térkép különböző pontjaihoz tűzheted azokat. Mostanáig a Street View limitált volt ilyen értelemben, ezután viszont új térképformátumokat próbálhatunk ki.

1H9q3c-QLbb0UQ3vGEw93Dc554co8ujoxZpY0YQ-730x394

Evan Rapaport, a Google Maps és a Photo Spheres termékmenedzsere azt mondja, hogy a képeket a Google Views szolgáltatásába lehet feltölteni. Ezután kiválaszthatóak a megfelelők a profilodról és az új eszköz használatával lehet összekapcsolni a térképet és a képeket. Minden így létrehozott térkép beágyazható bármely weboldalon vagy applikációban a Google Maps API-val.

Itt egy példa, amelyet Rapoport készített Android telefonjával és dSLR kamerájával, amikor Nagy-Britanniában volt vakáción: