Mi már hónapok óta a Messenger alkalmazást használjuk, ha üzenni akarunk a Facebookon, világszerte pedig mostanában kényszeríti rá a felhasználókat a cég a külön app letöltésére.

A visszajelzések alapján a dolog kicsit sem tetszik a dolog az embereknek.

A Facebook Messenger az App Store-ban az első helyre ugrott a letöltési listában – hiszen a Facebook hivatalos alkalmazásában hamarosan mindenkinek megszűnik az üzenetküldési lehetőség. A felhasználók viszont csupán egy csillagra értékelték az alkalmazást. Ebből is jól látszódik, hogy az alkalmazással egyáltalán nincsenek megelégedve, viszont kényszerből mégis letöltik az emberek. A korábbi verziókat egyébként átlagosan 4 csillagra értékelték – emlékeztet a Mashable.

Google Play-en nem ennyire siralmas a helyzet. Igaz, ez annak is köszönhető, hogy a korábbi kiadások részletei is látszódnak, ezért ott átlagosan még mindig 4 csillagot ér az app.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-angry-woman-screaming-phone-mobile-closeup-portrait-isolated-white-image39665849

Nagyon sok felhasználó panaszkodik egyébként a Facebook eljárására. Többen is kifejezték a nemtetszésüket, hogy a cég kényszeríti őket, hogy letöltsenek egy olyan appot, amit nem is ismernek, hiszen enélkül nem tudják elolvasni a készülékükön az üzeneteket. Kivéve persze akkor, ha nem a hivatalos alkalmazást használják, hanem böngészőből lépnek be a Facebookra.

Hasonlóan háborogtak egyébként a felhasználók, amikor a Foursqaure “kistestvére”, a Swarm a piacra került, és mára kizárólag az új alkalmazásban lehetséges bejelentkezni adott helyekre.